Heren 1 naar Scheemda ondanks collectief ongemak

Scheemda, 30-11-2019
Abiant/Setuppers h2 - VKM h1: 2-3
Na een week van collectief ongemak (griep verschijnselen) bij het heren team en daarmee een groot gebrek aan energie ging VKM h1 richting Scheemda om toch aan te treden tegen het tweede van Abiant/ Setuppers aangezien het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen werd afgewezen.


Ondanks de achterstand in training gingen we er voor, winst zou een stijging betekenen en met de pittige komende wedstrijden in gedachten gingen we er wel voor.
Set 1 ging met weinig overtuiging, een echte diesel en te veel persoonlijke fouten die normaal niet zouden gebeuren. Jammer want het koste ons de set 25-23, net verloren.
Set 2, de tegenstander kreeg waarschijnlijk toch meer tegenstand dan ze hadden verwacht... getuige ook een opmerking na set 1 "voor een team met zieken spelen ze aardig sterk"... konden we horen. Dat was onderschatting en gaf de boost die we even nodig hadden, ze waren blijkbaar verrast met een 22-25 tot gevolg en een 1-1 set stand.
Set 3, doorgaan en doorhalen was de opdracht. Het draaide best goed en het zoeken in de eerste twee sets leek klaar. De tegenstander kwam weinig aan goed passen toe door de servicedruk van VKM en zowel blokkerend als dreigend deden de midmannen wat ze horen te doen... zorgen dat de aanvallers op buiten vrijer kunnen aanvallen 19-25 winst! En1-2 in sets.
Set 4 en het voornemen om er echt geen 5 setter van te maken...de batterijen waren wel op. Helaas lukte dat niet echt 25-21 en 2-2.
Dat was anders bedacht... maar het liep niet soepel in set 4.
Set 5, deze moesten we winnen om ons doel te bereiken. Het begin was niet best, geen pass, geen aanval en verwarring. Het duurde dan ook niet lang of het was 14-10... bij 15 zou het voorbij zijn...in hun gedachte moeten de tegenstanders al gewonnen hebben.
Maar! VKM pakt de side-out en we kwamen aan serve, plots was er scherpte en focus... de verdediging werkte hard en de aanvallers hamerde de ene na de andere punt binnen.
Abiant helemaal van slag, VKM helemaal los... over en weer de matchpoint terughalen tot ver na de benodigde 15 punten (met twee punten verschil). 19-21 en klaar....
VKM wint met 2-3 van Abiant/setuppers in een 5 setter.
Een zware wedstrijd gezien de situatie maar zeer verdiend gewonnen.
Met sportieve groet.
VKM H1