VKM wint streekderby van Flash

10-11-2018 door Raymond Tap
De streekderby tussen VKM H1 en Flash Veendam H3 is geƫindigd in een duidelijke overwinning VKM. Flash werd met 4-0 opzij gezet.


Al in de eerste set ging VKM furieus van start. Na de eerste 3 side-outs werd Flash tot staan gebracht en liep VKM uit door een goede serve-serie van de inmiddels herstelde Raymond. Deze voorsprong liep gedurende de set nog verder op. Door een goede service, prima passing en daardoor goede aanvallen kwam Flash niet onder de druk uit en moest de set met 25-9 aan VKM laten, wat een start!
In de tweede set ging het lang gelijk op, hoelang? Nou, tot in de bigpoints 22-22. De servedruk was wat minder en de blokkering bij Flash beter. Toch ging uiteindelijk de set naar VKM met 25-22.
Top coach Renate zette in de derde set de basis van de eerste set weer in het veld en daar ging VKM weer. Hoogte punt van deze set was toch wel de snoeiharde pipe aanval, aangetrokken door Dennis en afgemaakt door Maurits. De derde set was met 25-13 een prooi voor VKM.
De vierde set begon Peter op de bank. Flash kon deze set de ballen moeilijk aan de Muntendamse grond krijgen door de supersnelle verdedigende acties van Lars. Winst met 25-18.
Al met al een eclatante overwinning van VKM, die hierdoor zijn gestegen naar de 4e plaats op de ranglijst.
Komende week staan er maar liefst twee duels op de planning. Woensdagavond uit naar Nivoc in Nieuw Weerdinge en donderdag thuis bekerwedstrijd tegen Lycurgus.
Sportieve groet,
VKM heren 1