VKM naar 8e finale beker

15-11-2018
VKM DOOR NAAR 8E FINALE in het beker toernooi ten koste van Lycurgus hs7


Bekerwedstrijd 2e ronde heren B Noord
VKM hs1 - Lycurgus hs7
Een thriller, dat kunnen we toch wel zeggen.
De mannen van heren 1 met aanvulling uit heren 2 maakte opwachting voor een nieuwe ronde voor de beker, deze wordt gespeeld naast de reguliere competitie.
Van de dip de avond ervoor tegen Nivoc lieten de heren zich niet kennen. Een vastberaden VKM ging goed van start in de eerste set. Na wat aftasten van Lycurgus kwam de schwung er al gauw in en met een mooie beleving werd de eerste set overtuigend gewonnen.
Vanaf de "bank" was de beleving minstens zo groot met de aanmoediging van turbo coach renate, de wissels en menno die nog herstelt van een enkelblessure. De laatste hervat de training binnenkort en hoopt in de tweede helft van het seizoen weer volop mee te draaien.
Set 2, na de overtuigende eerste set bleek Lycurgus de nodige wissels doorgevoerd te hebben en bracht lengte aan het net. Daardoor werd de aanval behoorlijk vertraagd en werden er lange rally's gespeeld en kwam ook Lycurgus aan aanvallen toe. De verdediging van VKM moest hier op instellen en deed goed werk echter kwam de omschakeling te laat en werd de tweede set verloren.
De derde set ging aanvankelijk gelijk op, beide teams maakten hele sterke fases mee en dips. VKM wilde winnen... dat was voelbaar. Door inzet en teamgeest wist VKM het spel te breken en maakte de set fraai af.
Set 4, dat was de spannendste, even leek het een 5 setter te worden! Maar liefst 6 punten achter in richting eindfase van de vierde set... de diesel begon te stampen en wist de achterstand om te buigen naar gelijke stand op 23-23. Dat bracht Lycurgus in een dal en VKM kreeg een boost sterk verdedigend maakte het team Lars vrij die de twee laatste punten wist te maken.
Een 3-1 winst in de beker! Nu wachten wie de tegenstander wordt in de 8e finale. Wordt het Appelscha of Surhuisterveen?
Jantje bedankt voor het fluiten, Benjamin bedankt voor het tellen!
Foto's van de wedstrijd op VKM Muntendam op Facebook
Waarvoor dank Gerja
Sportieve groet,
VKM heren 1