H1 diesel, sprint naar overwinning

2-2-2019
VKM h1 bezoekt Sudosa/Desto in Assen.
Na de stevige bekerwedstrijd van afgelopen maandag tegen AFC, wat afliep in een 2-3 winst voor VKM, was het vandaag alweer tijd voor de volgende competitie wedstrijd.


Sudosa/Desto wachte ons op om hun verlies van het vorige treffen goed te maken
We waren wat laat bij de Olympus hal en daardoor konden we maar kort inspelen.
Bij het inslaan bleek dat ook wel aangezien de scherpte ontbrak en er weinig indruk kon worden gemaakt aan het net...
Set 1, daar gaan we en het ging best goed. De service van Sudosa is echter sterk en bracht ons uit balans. De pass bleef achter en dat straffen de jonge honden van Sudosa graag af.
Deze set ging verloren met 25-18.
Set 2, de diesel kwam maar niet op gang, op zich prima spel maar de "geest" was waarschijnlijk nog aan het warmlopen en er leek weinig overtuiging. Gaande de set ging het plotseling draaien, er kwam geluid uit VKM, de spelers begonnen elkaar beter te dragen en net te laat kwamen we terug. Een 25-23 verlies set werd genoteerd.
Nu moesten we erbij zijn, de jongens van Sudosa roken de overwinning al waarschijnlijk. Maar schijn bedriegt, de "geest werd wakker!
Set 3, VKM serveerde stabiel, de verdediging begon te draaien en de flow kwam terug!
Resultaat 26-24
Set 4. De aanvallers van Sudosa kregen veel minder kansen en de koppies vertrokken. De coach kwam te staan en begon de jongens te dicteren. Dat was het teken dat er een scheur zat in de overtuiging van Sudosa. Deze set pakken en de wedstrijd lag weer volledig open. Mentaal zwaar voor de tegenstander die het al had kunnen beslissen. VKM kwam los, op dreef. De pass kwam veel beter aan, er werd gejuicht, slim ingebracht en Sudosa kon alleen nog maar verdedigen. De wedstrijd lag weer open, een 25-19 bracht de set stand naar 2-2!
De beslissende 5e set, we voelden ons goed. Sudosa baalde zichtbaar en de coach zag er zogezegd ontevreden uit.
Het werd een sneltrein, VKM pakte punt na punt en aan alles was te voelen "deze geven we niet meer weg". Het werd een genadeloze 15-6 en een herhaling van het vorige treffen.
Wij zijn erg blij met deze dure punten. Een van de sterkste tegenstanders verslagen en dat kan in deze competitie nog heel erg belangrijk worden! Het blijft spannend...
Nu hebben we eerst een paar week rust. Focussen op de training (donderdags om 20.00uur in de Menterne).
De volgende wedstrijd wordt een burenstrijd, maandag 25-2 spelen we uit tegen Flash/Veendam h3 om 19.30u
Supporters zijn altijd welkom! Graag tot dan.
Sportieve groet,
VKM heren 1