VKM/Totaal h1 door naar de halve finale in bekertoernooi

Donderdag 28 februari reisde het gezelschap van VKM/Totaal af naar Stadskanaal om voor de derde keer dit seizoen Tyfoon h3 te treffen die uitkomt in dezelfde competitie en er goed voor staat.


Deze keer stond er meer op het spel, een plaats in de halve finale van de beker!
Twee maal eerder wisten we Tyfoon te verslaan echter de spanning was duidelijk aanwezig bij de spelers.
Na een korte warming up werd de opstelling bekend gemaakt door coach Renate. Nog even opladen en de eerste set ging los!
Het was even op gang komen, er zat duidelijk wat spanning in de passing waardoor de strakke service van Tyfoon lastig waren te controleren. Er werd terug geknokt en de motor ging soepeler draaien maar te laat om de eerste set te redden 25-19, set 1 verlies.
In de tweede set werd er een heel andere opstelling gemaakt en er stonden sterke wissels klaar om op tactische momenten ingezet te worden. Deze strategie werkte en bracht Tyfoon uit de winnende hand.
VKM/Totaal pakte de set met 24-26
1-1 in sets.
De derde set, een voortvarende start van set 3 bracht wat we ervan verwachten. Het draaide, goede service beurten en stabielere passing maakte dat Tyfoon weinig aan het eigen spel toe kwam. Het leek of Tyfoon de set al vroeg had opgegeven en we schreven 17-25 op het scorebord.
1-2 in setstanden, we wisten dat set 4 beslissend kon zijn. Een 1-3 zou ons een ronde verder brengen. Dat geeft morele druk en in set 4 was de spanning weer terug van het begin.
Er werd gewisseld, verstoord en time outs werden door beide teams allemaal gebruikt.
Tyfoon moest deze set winnen, ze gingen ervoor en haalden deze set nipt binnen met 25-22
2-2 in sets, het werd weer een vijf setter zoals al twee keer eerder...
Set 5, erop of eronder. Ervaring leerde ons kalm te blijven en Tyfoon bleek opgebrand. Ze kwamen niet meer mee in het door ons opgevoerde tempo en waren zoek. Na een kleine opleving van Tyfoon deed VKM/Totaal waarvoor het kwam... set 5, 13-15
2-3 winst en een verdiende plaats in de halve finale.
Voor deze wedstrijd (datum en tijd volgt zsm) spelen we thuis in de Menterne.
Rovoc h1 komt ons bezoeken en dat beloofd een pittige wedstrijd te worden!
Meegereisde supporters, waaronder onze sponsor Totaal Groningen bedankt!
Komt u de heren steunen? Graag tot dan!
Sportieve groet,
VKM/Totaal H1

foto's: Gerja